Monday 30 May 2016

It´s the last week =)

Viimane koolinädal on alanud ja nii-nii raske on palavas klassis õppimisele keskenduda. Seetõttu õppisime läbi mängude, sest õpetaja üritab veel viimaseid teadmistekübekesi laste peadesse toppida =)

Teise klassiga laulsime läbi kõik aasta jooksul õpitud laulud ja mängisime täringumängu. Nõnda saime üle korrata nii numbrid, värvused kui mänguasjade sõnavara:



 Kolmanda klassiga tegime "running dictation"´t. Õpetaja asetas klassi seintele tekstid. Õpilased pidid jooksma ja tekstist nii palju meelde jätma kui suutsid, ja siis selle kaaslasele ette dikteerima. Pärast kontrollisime kontroll-lehe järgi töö ära ja pildi pealt leidsime need lemmikloomad, kellest oli tekstis juttu. Kiiremad jõudsid oma teksti ka eesti keelde tõlkida. Aitäh tähelepanelikule Kristole, kes leidis tekstist õpetaja trükiapsaka ja see sai koheselt valge markeriga ära parandatud =)

 


Neljanda klassiga jõudsime teha erinevaid asju. Grete valmistas ette ühe nuputamisülesande, mis tundus algul päris keeruline, aga pärast lahti seletades väga lihtne:
"Guess that country"
- if you remove the first letter of my name, you´ll get what you feel if you get hurt (pain)
- if you remove the last two letters of my name, you will get a place where you can relax (spa)
- if you remove the letter in the middle, you will get a word (spin)

The answer is Spain =)



Siis mängisime me mängu "Drawing dictation". Mäng käib nii: üks vabatahtlik tuleb klassi ette joonistama. Õpetaja jagab kõikidele õpilastele ühesugused pildid ja õpilased hakkavad oma pildi järgi kirjeldavaid lauseid ütlema ning klassi ees olev õpilane püüab nende lausete järgi oma pilti joonistada. Kui joonistus hakkab "rappa minema", püüavad kaaslased kohe selgitada, mis on valesti. Mängu käigus saime korrata õpitud sõnavara ja kohamäärsõnu ning harjutada ka inglise keeles rääkimist:

Õpetaja pilt


Kuna aega jäi veel üle, siis proovisid neljandikud ka heal meelel teha kolmanda klassi "running dictation"´it:

No comments:

Post a Comment