Wednesday 23 January 2019

Year 3: "My body" 3

Tundi alustasime lauluga "Head and shoulders":


Kordasime sõnakaartidega sõnavara ja õpetaja pani sõnakaardid tahvlile. Mängisime sõnadega sõnamängu "Bingo", kus auhinnaks südametega kleepsud.

Püüdsime nii õpikuteksti kui õpetaja ütlemise järgi teha "kaelamurdvaid" trikke nagu näiteks: Touch your right ear with your left foot =)


Õpetaja tutvustas väljendeid tegusõnadega ache/hurt.

Vaatasime Steve´ist ja tema äpardustest videot ja moodustasime pärast lauseid, kuidas Steve enda kohta ütleks. Näiteks: My head aches. My leg hurts.


Nüüd jagunesime paarideks ja koostasime õpikuharjutuse näitel kahekõnesid. Õpetaja loosis nimepulkadega paarid, kes lugesid oma kahekõned ka kaaslastele ette. Pärast arutlesime, milliseid kahekõnesid oleks veel saanud teha.

Kehaosade nimetusi kasutatakse Inglismaal mitmeti.
Õpetaja jutustas, et Londonis on uhke vaateratas, mille nimeks on London Eye. Vaateratas asub Thames´i jõe kaldal meile juba tuttava parlamendihoone ja Elizabeth Tower´i lähedal. Vaaterattal on 32 klaasist kabiini ja ühe ringi tegemiseks kulub 30 minutit.

Kui meie "hoiame pöialt", et mõni asi hästi õnnestuks, siis inglased ütlevad hoopis "fingers crossed":. Seda oligi meil vaja, sest tegime tunni lõpus sõnade töö =)

No comments:

Post a Comment