Friday 20 January 2017

Year 4 "Ball games"

Täna ootas õpetajat tundi minnes ees pooltühi klass. Paljud lapsed on haigeks jäänud. Loodetavasti saavad nad blogi abil kenasti õppimisega järje peale. Head paranemist ja ootame teid ruttu kooli!

Tänase tunni teemaks olid pallimängud (Ball games) ning kuna meie rühmas on tublid jalgpallurid, siis oli see teema just neile eriti sobilik ja südamelähedane.
Tunni algul õppisime sõnu piltide ja sõnakaartide abil:


Kuulasime rütmisalmi ning proovisime siis rütmisalmi ise ka kaasa lugeda:


Õpetaja pani mõned pildid veel tahvlile ning õpiku abil otsisime neile sobivad sõnad:

Tuletasime meelde "tema" vormis tegusõna pööramise reeglid ning paaristöös moodustasime piltide kohta lauseid:



Nüüd luges õpetaja ette väikese lookese jalgpalli ajaloost. Saime teada, et jalgpalli "leiutasid" roomlased, kelle kaudu jalgpall ka Inglismaale jõudis. Algselt mängisid ühe küla inimesed teise küla inimeste vastu ehk mõnikord võis ühes võistkonnas  olla kokku lausa 200 mängijat:


Kuna õpetaja oli lugemishoos, siis luges ta ette veel ühe humoorika ning õpetliku loo jalgpallist. Seekord lisaks tähelepanelikule kuulamisele täitsime ka kuuldu kohta tabelit.

Kuulasime plaadilt õpikus olevat lugemispala. Õpetaja juhtis tähelepanu mõnede sõnade hääldusele. Seejärel harjutasime lugemist kõigepealt igaüks omaette ning siis lugesime ja tõlkisime üheskoos. 

No comments:

Post a Comment